Δελτία Τύπου[28/8/2009] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΝΦ με παράγοντες του ΟΣΚ. Επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα της σχολικής στέγης.
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΝΦ με παράγοντες του ΟΣΚ. Επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα της σχολικής στέγης.
Προγραμματισμένη επίσκεψη στον ΟΣΚ Α.Ε πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Αυγούστου ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος συνοδεία του αντιδημάρχου επί των θεμάτων που σχετίζονται με τα σχολεία και την εκπαίδευση, Ανδρέα Μόσχου.

Εκεί, συνάντησαν τον πρόεδρο του ΟΣΚ Ευθύμιο Αλεξανδρή καθώς και τον Γενικό Διευθυντή (Διεύθυνση Έργων) του Οργανισμού, Παναγιώτη Ναυπλιώτη. Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξε με σημαντικές για τη Νέα Φιλαδέλφεια δεσμεύσεις από την πλευρά του ΟΣΚ που δίνουν βάσιμες ελπίδες για την ρύθμιση όλων των ανοικτών ζητημάτων γύρω από τη σχολική στέγη στην πόλη μας. Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος έχουν ως εξής:

1) Αρχικά, επιβεβαιώθηκε η επικείμενη ανακατασκευή και επέκταση του 1ου Δημοτικού (προϋπολογισμού 4.340.000€) η οποία αφού εξασφάλισε την έγκριση κατά τη συνεδρίαση (27/8) του αρμόδιου οργάνου του ΥΠ. Παιδείας για την προγραμματική ένταξη του έργου, θεωρείται πλέον ως άμεσα εκτελέσιμη. Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΝΦ με παράγοντες του ΟΣΚ. Επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα της σχολικής στέγης.

2) Αναλόγως η αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας πληροφορήθηκε πως ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δύο 12θέσιων σχολείων Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης στο οικόπεδο του Εσπέρου (ιδιοκτησίας του ΟΣΚ), με την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού να έχει ήδη σταλεί στον Υπουργό Παιδείας προς υπογραφή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα και «πατώντας» στην καταλληλότητα και την περίσσια του χώρου στο εν λόγω οικόπεδο, ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος ζήτησε από τους παράγοντες του ΟΣΚ να προβλεφθεί στον Έσπερο η κατασκευή σχολικού κολυμβητηρίου, πρόταση που αντιμετωπίστηκε θετικά.

3) Θετικά δείχνει να εξελίσσεται και το ζήτημα της Τεχνικής Εκπαίδευσης όπου μετά τον προϋπολογισμό προτεινόμενων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας (ύψους 1,5 εκ.€) ο ΟΣΚ μελετά και θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην ΚΑΤΕΕ. Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΝΦ με παράγοντες του ΟΣΚ. Επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα της σχολικής στέγης.

4) Ακόμη, η αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας έλαβε τη δέσμευση του Προέδρου του ΟΣΚ πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης στην περιοχή Ειρήνη (οικόπεδο ¨Μπριτάνια¨) ώστε ακολούθως να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου μας για την κατασκευή ενός Δημοτικού και ενός Ειδικού Σχολείου στην περιοχή, ενώ ακόμη

5) Επιβεβαίωσε τη συνέχιση της κατεδάφισης των κτισμάτων πέριξ των 7ου Δημοτικού - 7ου Νηπιαγωγείου, όπου υπάρχουν σχετικές άδειες και δεν αντιμετωπίζονται νομικά προσκόμματα, ώστε μετά τις κατάλληλες διαμορφώσεις να προστεθούν εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και αναψυχής και να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες πρόσβασης στα σχολεία. Όλες οι παραπάνω εξελίξεις καταδεικνύουν πως ο Δήμος μας, συστηματικά και με σχεδιασμό, με ενέργειες επίμονες και υπολογισμένες, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε σύντομα τα περισσότερα –αν όχι όλα- από τα ανοικτά ζητήματα γύρω από τη σχολική στέγη να λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επιστροφή